Zonwering van markilux creëert, de producten maken nieuwe ruimte beschikbaar. Het hele jaar door zijn de schermen bruikbaar. Gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit en bieden een breed scala aan gebruik; ze zijn weervast, robuust en veelzijdig. Simpelweg de beste kwaliteit. Handgemaakt door markilux. De productie is uniek en de installatie wordt uitgevoerd door gespecialiseerde vakpartners. Degene die eigenaar is van een markilux zal er altijd plezier van beleven. Buitenleven krijgt een nieuwe betekenis.

markilux MX-3

NOVITEIT 2019

Met zijn vormen, kleuren en belijning die doen denken aan moderne smartphones en andere elektrische apparatuur gaat de MX-3 zonneluifel van markilux helemaal met zijn tijd mee. U kunt de kleur van het rondom lopende frontpaneel, dat perfect aansluit bij de rand van de cassette, laten overeenkomen met de kleur van het doek. Of juist kiezen voor een contrasterende combinatie. Parelwit met Agaatgrijs bijvoorbeeld. Of heel brutaal Zwavelgeel met Verkeersrood. Zo hebt u behalve een zonnescherm ook een design-statement aan uw gevel.

markilux 970

terras- en balkonzonwering

Moderne architectuur gecombineerd met technische innovaties. Dit is de markilux 970. Het cassettescherm maakt indruk met een puur, vierkant ontwerp waarin elk detail is afgewerkt. Het bestaande assortiment cassettekleuren is aangevuld met opvallende kleuren voor het frontpaneel, hiermee kan een onderscheid aangegeven worden met de omgeving en zo kan elke muur er vrolijker uitzien. Het scherm is uitgebalanceerd zelfs in technisch opzicht. Een kantelmechanisme laat het scherm tot een vooraf ingestelde helling zakken. De Bionic Pees in de armen zorgt voor een geruisloze werking en een robust karakter. Dankzij de optionele LED spots onder het scherm zijn sfeervolle avonden gegarandeerd. De markilux 970 is optioneel ook verkrijgbaar met gepoedercoat frontpaneel. Het scherm kan aan de muur, aan het plafond of aan spanten gemonteerd worden.

markilux 6000

terras- en balkonzonwering

Uiteenlopende designvarianten voor een scherm. Toepassing van volledig unieke knikarmtechnologie. Extra functies die de dag verfraaien, de avond verlengen en alle jaargetijden terras-geschikt maken. Dat is de markilux 6000. Door de nagenoeg onbegrensde mogelijkheden vindt men voor elk type huis of gebouw de optimale kleur en het perfecte design.

De knikarmen beschikken in de middelste scharnieren (elleboog) over de innovatieve, door markilux ontwikkelde, Bionic Pees. Deze is gemaakt naar voorbeeld uit de natuur. De Bionic Pees zorgt voor een optimale overbrenging van kracht, en een wrijvings- en geluidsarme werking van de knikarm. De markilux 6000 heeft de red dot design award mogen ontvangen, dit spreekt bij een dergelijke innovatie voor zich.

markilux MX-1

luifel en terraszonwering

Al onze ervaring en kennis van ontwerp en techniek, schoonheid en functionaliteit worden één in de nieuwe markilux MX-1. De ongekende grootte en haar konische vorm met strakke lijnen prikkelen de zintuigen. De markilux MX-1 is met een totale diepte van 62 cm een combinatie van luifel en zonwering. Ondanks haar afmetingen is zij een fascinerend lichte verschijning. Ontdek haar grootheid, haar veelzijdigheid met licht- en kleuropties en haar vernieuwende stijl voor een bewuste gevelvormgeving.

markilux 990

terras- en balkonzonwering

Modern design in een mooi vormgegeven slanke cassette. De groote en het gewicht worden beperkt door het u-vormige uitvalprofiel, waarin de armen en de doekbuis verdwijnen. De markilux 990 kan aan de muur of aan het plafond gemonteerd worden.

De armen zijn verkrijgbaar met dubbele ronde kettingen of optioneel met een Bionic Pees, een groot assortiment doeken en andere opties zijn ook verkrijgbaar. Alleen de zon kan er (nog) niet bij besteld worden.

Wilt u graag de beste techniek en een sprekend design? Dan is de de markilux 990 precies goed voor u.

markilux ES-1

terras- en balkonzonwering

“Het beste design”: de markilux ES-1 werd met een “Red Dot Design” Award bekroond. De beste verwerking: Sterke rvs gasdrukveren zorgen voor een strak zonweringdoek, zelfs als het terrasscherm niet in zijn geheel uitgerold is. Beste bescherming: een edelstaal behuizing beschermt doek en doekbuis. Eindkappen zijn in verschillende metaal uitvoeringen beschikbaar, koper messing en edelstaal.

Ook de knikarmen, schroeven en constructie elementen zijn compleet van V4A-Rvs gemaakt. De markilux ES1 is tegen alle weersinvloeden bestemd.

markilux 5010

terras- en balkonzonwering

Dit is het zonnescherm die aan iedereen de meeste schaduw biedt, de maximale breedte van de markilux 5010 is zeven meter. Iedereen kan eronder, hierdoor past alles perfect samen. De verschillende lengtes van boven- en onderarmen zorgen voor meer stabiliteit en geven het doek een optimale spanning, zelfs wanneer het scherm volledig is uitgedraaid. Alle schroeven, moeren en bouten zijn gemaakt van roestvrij staal. De tijdloze klassieke uitraling van de cassette, consoles en bewegende delen wordt geaccentueert door de standaard en lounge kleuren. Het aanbod doeken is enorm en er zijn zelfs doeken met waterdichte kwaliteiten. Hierdoor is uw buitenleven 100% gegarandeerd.

markilux 1500

terras- en balkonzonwering

De vormgeving van de markilux 1500 is niet voor niets bekroond met de IF product design award. Naast een bijzondere esthetiek zorgen ovale gasdrukveeren in de armen in elke positie voor een bijzonder strak doek. Het afsluit profiel is van een borstel voorzien, zodat vervuiling niet de halfcassette ingedraaid kan worden.

Door een speciaal mechanisme past het afsluit profiel zich aan de helling van het scherm aan. De lounge- en standaard framekleuren bieden in combinatie met doeken uit de sunvas snc, sunsilk snc en de exclusieve visutex collectie talrijke combinatiemogelijkheden.

Geniet van de uitstraling van de markilux 1500 en van de momenten in haar schaduw.

markilux 1600

terras- en balkonzonwering

Met 400 cm uitval is het een klein wonder, dat de markilux 1600 tot een breedte van 710 cm te verkrijgen is. De basis hiervoor wordt gelegd door dubbele stalen ketting en stabiele armen die zorgen voor een strakke doekspanning.

De IF product design award werd onder andere toegekend voor de vormgeving van de halfcassette met geïntegreerde borstel die zich aanpast aan de helling van het scherm en voor een perfecte uitstraling zorgt, ongeacht wat men met het scherm combineert.

Als stretch-versie is de 1600 met meer uitval dan breedte verkrijgbaar. Ideaal geschikt voor nissen, smalle terassen of balkons.

markilux 1650

terras- en balkonzonwering

De markilux 1650 onderscheidt zich van de markilux 1600 door één lumineus detail: In het uitval profiel zijn LED-spots geïntegreerd. Deze zijn draaibaar en dimbaar voor perfecte sfeerverlichting.

Daarnaast biedt de markilux 1650 een royale uitval van 400 cm en een maximale breedte tot 710 cm.

De IF product design award werd onder andere toegekend voor de vormgeving van de halfcassette met geïntegreerde borstel. Lounge- en standaardkleuren, schermdoeken en intelligente extra's zorgen ervoor dat alles zo mooi mogelijk is en lang zo blijft.