TOONAANGEVEND OP HET GEBIED VAN MODERNE ZONWERINGSSYSTEMEN
KENNIS DOOR ERVARING
CREATIEVE IDEEËN VOOR DE TOEKOMST

Ontwerp

markilux producten onderscheiden zich door tijdloos design. Hier vloeien trendy en klassiek perfect samen tot ideale producten voor uw huis. Bekende ontwerpers ontwikkelen schoonheid in design en techniek alsmede in doekdessins.

Innovatie

markilux zonneschermen zijn er niet zomaar. Al onze producten zijn technisch innovatief, handgemaakt met passie. Wij proberen de eisen van morgen, vandaag al te herkennen.

Flexibiliteit

markilux staat voor dynamische ontwikkeling. Wij denken ver vooruit zodat onze klanten nog jarenlang met veel plezier van onze producten gebruik kunnen maken. Omdat onze ideeën vaak kunnen worden ingebouwd in bestaande producten bieden wij duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Gebruik

markilux technologie is ontworpen om lang mee te gaan. De gebruikte materialen voldoen aan de hoogste standaards en staan garant voor een jarenlange probleemloze bediening.

Veiligheid

Gecertificeerde kwaliteit van een gecertificeerde onderneming; onafhankelijke instanties controleren en bevestigen ons streven naar kwaliteit. Dankzij een uniek productie proces (textielweverij en zonweringsassemblage onder één dak) laten onze producten niets te wensen over.

Service

markilux betekent vakmanschap. De markilux vakpartners zijn experts op het gebied van de verkoop en installatie van buitenzonweringen. Wij ondersteunen deze bedrijven met scholing en kennis.

 • 1921
  1921

  Schmitz-Werke is opgericht onder de naam "Emsdettener Baumwollindustrie" (Emsdettener katoenweverij) door Dr. Josef Kampers, algemeen directeur dhr. Heinrich Linnemann en algemeen directuer dhr. ten Hompel, die alle drie ondernemers waren in de cement industrie. Zij anticipeerden een periode van hyperinflatie in Duitsland, zodoende waren zij op zoek naar een kans om hun geld te investeren. Hun nabestaanden bezitten nog steeds aandelen en zijn tot de dag van vandaag loyaal gebleven aan het bedrijf.

 • 1929

  Rudolf Schmitz, uit een familie van textiel fabrikanten, heeft zich aangesloten bij het bedrijf en is tot 1958 de algemeen directeur.

  1929
 • 1936
  1936

  Van 1929 tot 1932 is het bedrijf gerenoveerd, de GMBH wordt een commanditaire vennootschap. De nieuwe naam is Emsdettener Baumwoll-Industrie Rud. Schmitz & Co.. Zweedse strepen, en doeken voor thuis zijn naast, "ruitjes doek" werkkleding en schort doeken de nieuwe prioriteiten.

 • 1952

  Verandering van de productie van huishoud doeken naar de productie van decoratieve zonnescherm doeken van hoge kwaliteit..


  1952
 • 1958
  1958

  Carl-Hinderich Schmitz neemt het over als algemeen directeur. Op basis een nieuwe marktorientatie voert hij innovaties door.

 • 1967

  Naast het merk Tellux® komen er dochter maatschappijen bij: drapilux (binnen stoffen) en markilux (buiten stoffen)

  1967
 • 1972
  1972

  De productie van de zonneschermen begint met als merknaam markilux in de eigen gespecialiseerde assemblage hal en confectie atelier.

 • 1989

  Justus Schmitz neemt de leiding over als algemeen directeur van Schmitz-Werke.

  1989
 • 1996
  1996

  Schmitz-Werke gaat verder met drie merknamen: markilux voor schermen, drapilux voor gordijn-, en decoratiestoffen en het merk swela wordt opgericht voor outdoor textiel.

 • 2010

  De combinatie van de lucht-neutraliserende drapilux air en de antibacteriele eigenschappen van drapilux bioactive worden gecombineerd in het nieuwe product; drapilux all in one.

  2010
 • 2013
  2013

  Justus Schmitz draagt het bedrijf over aan zijn zoon Dan Schmitz, die het familie bedrijf overneemt.

duurzaamheid

Voor ons is duurzaamheid het meest natuurlijke wat er is.

Aansluitend op het creatieve concept van de "natuurlijke kringloop" heeft Schmitz-Werke al vroegtijdig aanzienlijk geïnvesteerd in een milieuvriendelijk productieproces. In 1988 ontving de familie onderneming de ASU-prijs voor milieubewust management. Als lid van de vereniging Förderkreis future e.V. streven we naar het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke producten en diensten.

Net zoals de natuur, waarin de energie van de zon de natuurlijke kringloop in beweging houdt en er geen afvalmateriaal ontstaat, hebben wij een materiaalcyclus waarmee wij drie sterke merken kunnen produceren. Bij ons productieproces wordt vervuiling door afvalwater en uitstoot tot een minimum beperkt. Dit leidt tot productgerelateerde milieubescherming die is gebaseerd op milieuvriendelijke en hoofdzakelijk recyclebare producten. Daarnaast ondersteunen we maatregelen ter bescherming van het milieu, zoals geluidsvermindering en het recyclen van restmateriaal. Wij betrekken onze werknemers bij dit concept. Dit leidt tot een ecologische productie "de creatieve drie" die de leefbaarheid vergroten.

Uitstekende Kwaliteit made in Germany. Ondek het perfecte zonnescherm voor uw behoeften.

German Design Award
German Design Award Special Mention
iF Design Award
Interior Innovation Award
Plus X Award
Red Dot Award

Neem contact met ons op

We kijken uit naar uw vragen en feedback

*contactgegevens zijn vereist om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen

Stuur mij uitgebreide informatie via een gespecialiseerde markilux-dealer.
 
Stuur mij het adres van een gespecialiseerde markilux-dealer bij mij in de buurt.
Stuur mij informatie over hoe ik een markilux dealer kan worden