Er wordt tegenwoordig een veelzijdig aanbod aan vormen gevraagd

Onderzonwering en verticale zonwering 779/776 evenals de kleine serrezonwering 770 van markilux is er nu ook met een hoekige cassette

Lange tijd voerden overwegend de ronde vormen in de wereld van de inrichting en vormgeving de boventoon. Maar nu schijnt het hoekige weer net zo geliefd te zijn. Ook de wereld van de zonweringen pakt deze trend op en zo biedt fabrikant markilux direct meerdere modellen met een hoekige doekcassettes aan.

Glazen terrasoverkappingen zijn populair, want ze beschermen tijdens de warme tijd van het jaar tegen regen. Zijn ze voorzien van een textiele zonwering biedt deze ook bescherming tegen warmte, verblindend licht en geluid. Zonweringspecialist markilux heeft zijn onderzonwering voor dit doel pas het afgelopen jaar van een volledig nieuwe techniek voorzien. De doekcassette behield echter eerst haar ronde profiel. Maar sinds eind vorig jaar is de zonwering er nu ook met een nieuwe hoekige cassette.

“Velen zullen zich afvragen waarom er naast de gangbare ronde nu ook nog een hoekige variant moet zijn. Het antwoord op deze vraag luidt: omdat tegenwoordig veelzijdigheid wordt gevraagd. De consument wil zijn voorliefde zo individueel mogelijk kunnen uitdrukken”, verklaart Michael Gerling, technisch directeur van markilux. Veel mensen zouden eerder de voorkeur geven aan het zachte, organische, anderen daarentegen aan kubistische vormen, die men tegenwoordig bij veel huizen ziet. Het hoekige drukt bovendien stabiliteit en veiligheid uit, het ronde symboliseert daarentegen perfectie en dynamiek. “Wij proberen op de eisen van onze klanten in te gaan en iedereen vrij in zijn keuzes te laten,” zegt Gerling.

Andere vorm, dezelfde techniek, dezelfde prijs

Aan de techniek, de afmetingen, het bevestigingsprogramma of de prijs van de zonwering verandert niets. Of het nu rond of hoekig is, beide modellen zijn bijvoorbeeld voorzien van een onopvallende LED Line verlichting op de geleiders of de doekondersteuningsbuis, waarop men ook ledspots kan bevestigen. Bij de hoekige variant kunnen de spots bovendien op de cassette worden geplaatst. Men moet het laatst genoemde verlichtingssysteem echter wel meteen meenemen, omdat het niet achteraf kan worden gemonteerd.

Veel speelruimte om zonweringen individueel vorm te geven

Het is echter niet alleen de onderzonwering die zich over een toenemend aantal vormen mag verheugen. De cassettes van de bijna identieke verticale zonwering voor grote raamoppervlakken en de kleine serrezonwering van de fabrikant, de markilux 776 en 770, zijn er sinds eind 2016 met een hoekig profiel. Ook bij deze zonweringen zijn techniek en prijs hetzelfde dan bij de huidige uitvoering. “Alle drie zonweringmodellen hebben gemeen, dat het zonweringdoek door speciale onderhoudsarme gasveerelementen in de voorlijst optimaal wordt gespannen. Voor een gesloten optiek van doek en geleiders bieden naar wens ons tracfix-systeem aan”, zegt Michael Gerling. De verschillende functies en de nieuwe keuze qua vormgeving biedt de klant nog meer speelruimte om zijn zonwering naar eigen wens vorm te geven. 3.095 tekens

Foto-onderschrift
Al drie zonweringen, de onderzonwering 779, de verticale zonwering 776 en de serrezonwering 770 biedt de markilux vakpartner vanaf nu ook met een hoekige doekcassette aan en speelt daarmee in op de trend tot hoekig design bij het inrichten en vormgeven.

Contactpersoon voor de pers

Anna Jansky

Anna Jansky

Email:
anna.jansky@markilux.com
Telefoon:
+49 (0)2572 927 0

Anna Jansky

Christiane Berning

Email:
berning@markilux.com
Telefoon:
+49 (0)2572 927 0

« Persberichten