Drievoudig bekroond schermmodel

Cassettescherm markilux 970 nu ook bekroond met iF Design Award

Al in de herfst van het afgelopen jaar verheugde zonweringsexpert markilux zich al over het succes van zijn nieuwe cassettescherm markilux 970. Omdat dit scherm al in het eerste jaar twee designprijzen in de wacht sleepte, volgt begin 2017 een derde prijs: de internationaal gerenommeerde iF Design Award. Er kwamen in 2016 meer dan 5.000 aanmeldingen uit 59 landen voor de wedstrijd binnen.

Hoogwaardige innovatieve schermen, zoals die van de fabrikant markilux, zijn volgens Michael Gerling, technisch directeur van de zonweringsspecialist, al lang uit hun eigen schaduw getreden en bieden meer dan techniek en functionaliteit. Het zijn designobjecten, waarvan de vorm zich doorgaans kan meten met die van andere designproducten. Dat bewijst het jongste model van markilux, cassettescherm 970, overduidelijk. Want voor haar heldere constructie en puristische vorm ontving ze binnen de kortst mogelijke tijd meteen drie designprijzen. Onlangs werd ze met de iF Design Award bekroond. Afgelopen herfst werd het bedrijf al met de German Design en de Plus X award verblijd.

Een heel bijzondere prijs

“De iF Design Award is voor ons altijd iets bijzonders. Hij behoort tot een van de meest gewaardeerde internationale prijzen”, zegt Gerling. iF International Forum Design GmbH uit Hannover beschouwt zichzelf als een van de oudste onafhankelijke design-instituten ter wereld. Al sinds midden jaren ‘50 van de vorige eeuw stelt ze hoge eisen aan esthetische kwaliteit en praktisch en efficiënt design. De prijs is daarmee wereldwijd een symbool voor uitstekende vormgeving en functionaliteit.

Een goede samenwerking werpt zijn vruchten af

Professor Andreas Kramer uit Bremen, die deze, zoals ook vele andere schermen van markilux, ontworpen heeft, kan de actuele prijs aan zijn verzameling toevoegen. Sinds 2001 is het nu de negende Award, die de productdesigner samen met markilux in ontvangst mocht nemen. Kramer, die aan de Hochschule für Künsten in Bremen doceert, weet dit te waarderen: “Een bijna 20-jarige samenwerking werpt zijn vruchten af. Het is een gezamenlijk succes, wat ons aanspoort om deze koers verder te volgen”, legt Kramer uit. Want sinds 1998, het begin van deze creatieve samenwerking, ontving met de markilux 970 al het vijfde schermmodel de iF Design Award.

Design belangrijk als verkoopargument

Maar het verzamelen van designprijzen is echter geen doel op zich, aldus Michael Gerling: “Ook voortreffelijke merkproducten verkopen zichzelf niet. De consument koop naast functionaliteit en kwaliteit vooral “uitstraling”. Want het is ook zijn uithangbord.” Daarom is het voor producten meer dan ooit belangrijk, dat ze er goed uitzien en dit waar mogelijk met een of beter nog meerdere awards kunnen documenteren. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook een persoonlijk succes en als een ster in chique restaurants een motiverende stimulans hierop voort te borduren. 2.956 tekens

Foto-onderschrift
Het cassettescherm markilux 970 ontving met de iF Design Award nu al de derde prijs binnen een jaar. Haar heldere, strakke design past bij de huidige architectuur en overtuigde ook de jury van iF International Forum Design GmbH uit Hannover, die de prijs jaarlijks uitreikt.

De iF Design Award
Een jury met 58 internationale leden bekroond elk jaar wereldwijd meer dan 5.000 designconcepten. iF International Forum Design GmbH gevestigd in Hannover reikt de iF Design Award sinds 1953 uit. Eerst handelde het instituut onder de naam “Die gute Industrieform e.V.”. Uitgaande van de Bauhaus-architectuur richtten de oprichters, een groep industriële vertegenwoordigers onder leiding van industrieel en politicus Philip Rosenthal zich op ethische en esthetische kwaliteit. Hun doel: Uitstekend, gebruikers-georiënteerd, ergonomisch en efficiënt design te bekronen. Tot op heden behoort de iF Design Award tot de meest gerenommeerde internationale designprijzen.

Contactpersoon voor de pers

Anna Jansky

Anna Jansky

Email:
anna.jansky@markilux.com
Telefoon:
+49 (0)2572 927 0

Anna Jansky

Christiane Berning

Email:
berning@markilux.com
Telefoon:
+49 (0)2572 927 0

« Persberichten