Grote vrijstaande zonwering voor particuliere en horeca toepassingen: de markilux pergola is een schermsysteem met ondersteunende staanders, zodat er geen kracht of spanning op de muur komt. De markilux syncra is een vrijstaand framesysteem die zelfstandig of tegen een bestaand gebouw geplaatst wordt, alleen een fundering is vereist.

markilux markant

vrijstaand textieldak

Het vrijstaande scherm op vier kolommen verandert terrassen en favoriete plekjes in de tuin in een woonruimte onder de blote hemel. Een weerbestendig zonweringdoek beschermt van bovenaf. Het houdt zonlicht tegen maar laat echter voldoende lucht door voor een aangenaam klimaat onder het dak. Vlak en naadloos gespannen in het bovenframe, is het doek volgens de fabrikant zelfs bij windkracht 6 stabiel en geluidsarm. En wanneer het een keer regent, stroomt het water snel door openingen in het doek, in een daaronder gelegen regengoot, via de zijdelingse kolommen weg.

markilux planet

vrijstaand parasol-zonnescherm

De markilux planet met zijn unieke uitstraling is een ideaal design stuk voor uw favoriete plek in de tuin. In de flex versie kan hij 335° gedraaid worden, zodat de schaduw precies daar komt waar u die nodig heeft. Er kan gekozen worden uit zeven standaard framekleuren en vele stoffen uit de markilux collectie.

De planet van markilux ontving direct vier onderscheidingen van “Plus X Award”, de grootste innovatieprijs ter wereld; voor zijn design, innovatieve techniek, kwaliteit en functionaliteit. Daarnaast werd het als beste product van het jaar 2014 in de categorie tuin en landbouw gekozen.

markilux pergola

oprolbaar textiel dak

Rond, vierkant, functioneel. Stijlvolle bescherming tegen zon- en weersinvloeden voor grote oppervlakten zowel in de particuliere als in de commerciële sector; de markilux pergola 110 / 210. Compact vormgegeven, eenvoudig in gebruik, aan deze eisen wordt consequent voldaan.

Dit schermsysteem op slanke solide staanders en geleiders maakt het mogelijk om ook grote oppervlakten stijlvol van schaduw te voorzien. De voeten van de voorste staanders kunnen tot 10 cm versteld worden, om eventuele hoogteverschillen van de ondergrond uit te vlakken.

De hoogte van één van de voorste staanders is bij de markilux pergola 210 met een draaistang bediening tussen 20 cm en 40 cm te verlagen voor een betere waterafvoer.

markilux syncra fix

verankerd frame systeem

De doekoverkapping voor grote oppervlakten: de markilux syncra 2 fix steunt op twee ronde kolommen (betonnen fundament vereist). Schermen kunnen aan twee kanten gemonteerd worden, indien gewenst ook enkel aan één kant. Afhankelijk van de combinatie met markilux schermen oppervlakken tot 60 m² mogelijk met gekoppelde schermen ook groter. Als markilux syncra 2 uno fix tot 30 m² verkrijgbaar.

Ideaal geschikt voor locaties, waar installatie van een scherm aan een gebouw niet mogelijk is. Ideaal voor horeca gelegenheden, bij hotels en bovendien daar waar schaduw op zijn mooist vertoond moet worden.

markilux syncra flex

vrijstaand frame systeem

Het solide vrijstaande doekoverkappingssysteem voor stijlvolle bescherming tegen zon- en weersinvloeden. De markilux syncra 2 flex beschermd oppervlakten tot 60 m², tegen alles wat het buitenleven negatief kan beïnvloeden.

Zowel in de particuliere sector als ook in de commerciële sector. Als markilux syncra 2 uno flex tot 30 m² mogelijk. Daarnaast overal waar het bouwtechnisch moeilijk is een scherm te bevestigen. Omdat het systeem dankzij twee verzwaringskisten vrijstaat, is het ook zonder fundament flexibel te plaatsen en eenvoudig te verwijderen.